And the winner is... Jamai!

Monday 10 March 2003 - 4 reacties - reageer
Twee finalisten, twee vrienden en twee rasartiesten, dat zijn Jim en Jamai! Helaas kan er maar één de winnaar zijn die het felbegeerde platencontract in de wacht sleept. Het is Jamai die uiteindelijk Idols 2003 wint!De finalisten zijn vrienden voor het leven zeggen ze vlak voor het ‘zapmoment’ van Yorin naar RTL4. Eenmaal op de juiste zender aangekomen krijgen de heren hun Idols-avontuur in een sneltreinvaart tempo terug te zien. Vervolgens richt Reinout het woord tot Jim: “Stel je voor, je bent straks een bejaarde rocker en je kleinkinderen vragen: Idols, hoe was dat nou?”

Jim begint te glimlachen en antwoordt: In één woord geweldig!” Tooske heeft op haar beurt een vraag voor Jamai. Zij is benieuwd of Jamai meer zelfvertrouwen heeft gekregen dankzij Idols. “Zeker”, begint Jamai, “maar ik ben vooral mezelf gebleven, omdat ik weet dat iedereen dat respecteert.” De tijd kruipt ondertussen verder en het moment van de waarheid komt steeds dichterbij.

En nadat de jury een staande ovatie in ontvangst heeft mogen nemen is het tijd om het nieuwe idool, de winnaar van Idols 2003, bekend te maken. Tooske meldt dat de lijnen zijn gesloten, maakt de vijf winnaars van de Toyota Yaris bekend en roept staatssecretaris Van Leeuwen op het podium. Plechtig voegt deze zich met een blauwe envelop bij de Idols-presentatoren.

Nog snel wenst Van Leeuwen de kandidaten veel succes met de uitslag, geeft beide heren een hand en verdwijnt uit beeld. Reinout roept Jim en Jamai op om van de bank af te komen om bij Reinout en Tooske te gaan staan. Jim en Jamai kunnen op dat moment nog steeds niet serieus zijn. “Jim”, roept Jamai en “Jamai”, roept Jim wijzend naar elkaar alszijnde de winnaar.Als Reinout om stilte vraagt en de envelop opent, roept hij na een korte adempauze de naam van Jamai. De winnaar is bekend, maar Jamai zelf kan het niet bevatten. Woorden schieten hem te kort en de tranen probeert hij tevergeefs weg te slikken. Eenmaal op adem gekomen kan hij het publiek te woord staan. “Ik wil graag echt iedereen bedanken die in mij gelooft zodat ik nu als bebrilde Idol door het leven ga.”

Dankzij de stemmen van de B-COM is JAMAI nu een idol!

Reacties (reageer)