Wie wint de Champions League?

Tuesday 27 May 2003 - 9 reacties - reageer


Datum: 28 mei 2003
Wedstrijd: Juventus - AC Milan
Plaats: Old Traffor, Manchester, Engeland
Tijd: 20:45

Juventus en AC Milan leveren woensdag het ultieme bewijs voor de reveille van het 'calcio'.De finale op Old Trafford biedt beide clubs daarnaast de kans om, voor het oog van vele miljoenen,met het stigma angsthazenvoetbal af te rekenen.

Vier jaar lang zagen de tifosi lijdzaam toe hoe de hoofdprijs werd betwist door de andere grote voetballanden (Spanje, Engeland en Duitsland).Met drie ploegen bij de beste vier en het affiche van de finale heeft de Serie A het predikaat 'beste competitie in Europa' herwonnen.

Na de eclatante zege op de vedetten van Real Madrid geldt Juventus,de ploeg van Edgar Davids,als licht favoriet voor de eindoverwinning in Manchester.

Voor AC Milan kan de CL-campagne na winst van de derby tegen Internazionale niet meer stuk.Voor Clarence Seedorf en consorten,die zaterdag ook nog de Coppa Italia voor het oprapen hebben,betekent winst de slagroom op de taart.

AC Milan-coach Carlo Ancelotti kan geen beroep doen op Jon Dahl Tomasson.De ex-Feyenoorder heeft een schouderblessure. Bij de 'Oude Dame' moet Marcello Lippi het zonder de geschorste aanjager Pavel Nedved stellen.

De coaches rekenen op een spannend duel tussen twee ploegen die weinig of niets voor elkaar onderdoen."En vergissing, een foutje of misschien een hakballetje wordt beslissend",profeteert Ancelotti.

Vermoedelijke opstellingen:
JUVENTUS: Buffon,Thuram,Ferrara,Montero
Birindelli,Camoranesi,Davids,Zambrotta,
Tacchinardi,Del Piero,Trezeguet

AC MILAN: Dida,Costacurta,Nesta,Maldini
Kaladze,Gattuso,Pirlo,Seedorf,Rui Costa
Sjevtsjenko,Inzaghi

Reacties (reageer)