[Pinkpop] Voorlopig programma

Tuesday 2 March 2004 - 19 reacties - reageer

De met veel prijzen gelauwerde TIESTO wordt gezien als een van ‘s werelds beroemdste DJ´s. Hij zal met een speciale Pinkpopset komen en ondersteund worden door enkele muzikale vrienden. Bovendien zullen nog enkele dansheroes optreden zoals de Brit DAVE CLARKE LIVE, het Belgische VIVE LA FETE en de Engelse AUDIO BULLYS. Eerder waren al aangekondigd de Britse groep MOLOKO en de Duitser T. RAUMSCHMIERE, die overigens met band zal aantreden.

Belangrijk is ook de bevestiging van de komst van de Amerikaanse hiphopband BLACK EYED PEAS die intussen wereldwijd zijn doorgebroken. Met de versterking van de fotogenieke zangeres Fergie werd hun album ¨Elephunk¨ een ware bestseller. De SUGABABES, de coolste girlbandvan het moment lijkt een vreemde eend in de Pinkpopbijt maar vorig jaar waren zij een van de sensaties op het beroemde Engelse zusterfestival Glastonbury. Dit wordt mogelijk een van de relevaties van Pinkpop 2004, zoals eerder Robbie Williams. Zeer verrassend mag tevens de komst van het Amerikaanse hiphopduo N*E*R*D worden genoemd. Binnenkort komt hun nieuwe album ¨Fly or Die¨ uit. Eerder werden de volgende namen al met applaus ontvangen t.w. MUSE, de afsluiter op Pinkstermaandag, vooraf gegaan door het podiumbeest LENNY KRAVITZ, twee bands uit het hoge noorden, t.w. de Finse band THE RASMUS en de live sensatie uit Noorwegen KAIZERS ORCHESTRA, de Amerikaanse punkband LESS THAN JAKE, de Spaanse Flamenco Hip Hop band OJOS DE BRUJO, de Ierse band THE THRILLS, de Britse band STARSAILOR en de Nederlandse metal gothic band AFTER FOREVER.

Van Nederlandse bodem zijn tevens toegevoegd de Britpop formatie THE SHEER en het nieuwe project van Brainpower ADHD. Uit Duitsland komt de daar zeer populaire Dancehall Reggae Band SEEED en uit Italie de skaband ROY PACI. Belgie is vertegenwoordigd door NOVASTAR, Nieuw Zeeland door THE DATSUNS en een van de nieuwste hippe bands uit Engeland is FRANZ FERDINAND. Terug op Pinkpop zijn de Amerikaanse hiphoppers THE ROOTS.
Dat betekent dat onder de noemer ¨more to follow¨ nog 4 bands moeten worden bevestigd. Nooit eerder stonden er zo veel verschillende Europese bands op het programma. De winnaar van de Limburgse bandjeswedstrijd ¨Nu of Nooit¨ van de Stichting Popmuziek Limburg; 37 STABWOUNDZ zal het festival op zaterdag openen om 16.00 uur. In totaal zullen weer 33 acts op de diverse podia staan, zaterdag en zondag op twee podia en maandag op 3 podia.

GEEN PRIJSVERHOGINGEN OP 35e PINKPOP
Op Pinkstermaandag worden 50.000 bezoekers verwacht op de 35e editie van het jaarlijkse Pinkpopfestival. Traditioneel is Pinkstermaandag de belangrijkste festivaldag en daarvoor zijn dan ook weer 15.000 aparte entreekaarten beschikbaar. De organisatie heeft overigens besloten geen prijsverhogingen door te voeren. De entreeprijzen voor Pinkstermaandag (59) en de 3-dagenkaart inclusief kamperen (95) blijven ongewijzigd (excl. Voorverkoopkosten), alsmede prijzen van de consumptiebonnen (3 voor 5 euro).

De indeling van het programma over de drie dagen is voorlopig als volgt:

Zaterdag 29 mei

16:00 uur - 23:00 uur
N*E*R*D Roy Paci 37 Stabwoundz
Vive La Fete The Sheer ADHD

Zondag 30 mei

13:00 uur - 23:00 uur
Tiësto The Pixies After Forever
The Rasmus Less Than Jake Dave Clarke Live
T. Raumschmiere & Band Audio Bullys Kaizers Orchestra

Maandag 31 mei

11:00 uur - 23:00 uur
Lenny Kravitz Muse Black Eyed Peas
Sugababes Seeed Moloko
The Roots The Datsuns Franz Ferdinand
Starsailor Ojos De Brujo Goldfrapp
The Thrills Novastar

Reacties (reageer)