[EK]Oranje bereikt kwartfinales

Thursday 24 June 2004 - 2 reacties - reageer

Ruud van Nistelrooij omhelst zijn vervanger Roy Makaay

Het totaal onverwachtte gebeurde toch: Nederland behaalde gisteravond de kwartfinales van Euro 2004. Hiermee hebben 47 mensen ongelijk gekregen toen ze op de poll stemden.

Hup Holland Hup en Hup TsjechiŽ Hup!


Het was een spannende avond die gelukkig voor Oranje goed afliep. Wij wonnen met 3-0 van Letland door twee goals van Van Nistelrooij en ťťn goal van diens vervanger Makaay. Maar dit resultaat zou niet voldoende zijn om de kwartfinale van het toernooi te bereiken, veel hing af van de sportiviteit van TsjechiŽ. Zij speelden tegen Duitsland en moesten minimaal gelijkspelen om er voor te zorgen dat Oranje niet uitgeschakeld werd. Ondanks het feit dat TsjechiŽ met een B-elftal speelde kon Duitsland niet winnen en TsjechiŽ wťl. Nederland mag TsjechiŽ dus bedanken voor deze geleverde prestatie!


Oranje ondervond weinig tegenstand van een slecht voetballend Lets elftal. Cruijff: "Die Letten kunnen er helemaal niks van." . In de eerste helft is de bal nauwelijks op de Nederlandse kant van het veld geweest. Met enig geluk en een mooie val van Davids kreeg Nederland in de 27e minuut een strafschop die eindelijk eens een keer benut werd. Van Nistelrooij schoot de bal in het doel: 1-0. En in de 35e minuut is het voor Van Nistelrooij weer raak: 2-0.
In de 76e minuut barst het publiek in juichen uit. Niet voor Nederland, maar voor TsjechiŽ dat zojuist elders in Portugal 1-2 maakt tegen Duitsland. Invaller Makaay maakt het netjes af in de 84e minuut en zet Nederland op 3-0. Op dat moment dringt het tot heel Nederland door: we gaan naar de kwartfinales! Schade, Deutschland alles ist vorbei


Makaay na het scoren van de 3-0

Duitsland wist in de 21e minuut op voorsprong te komen door een goal van Ballack, waardoor de Nederlanders het somber inzagen. Maar in de 30e minuut wist Heinz de 1-1 binnen te trappen waarna Nederland zijn kansen om de kwartfinale te bereiken zag groeien. Toen Baros een kwartier voor het einde de 1-2 scoorde werd Nederland helemaal gek. Dit bleef voor de spelers van Oranje in het veld niet ongemerkt. Cocu: "Op die andere wedstrijd hebben we niet gelet. Aan het gejuich op de tribunes konden we merken hoe het bij TsjechiŽ - Duitsland stond. Dat gaf ons een stoot adrenaline."


Eindstand Groep D
TsjechiŽ *97-4
Nederland *46-4
Duitsland22-3
Letland11-5
* Door naar kwartfinales

Fotoalbum

Reacties (reageer)