We hebben een column :)

Thursday 6 June 2002 - 1 reactie - reageer

Vouten Maken Is Grenzen Verleggen!
By grolschbuster

Wij van de B-COM willen Grolschbuster bedanken voor het nemen van de moeite om een beetje te ouwehoeren over het leven! Daar drinken wij een biertje op . Wij appriciŽren (?) dit initiatief, en daarom mag Grolschbuster van ons nu opstaan en naar de plaatselijke kroeg lopen om een pilsje te nuttigen (op eigen kosten uiteraard). Proost!

Je zit vast al eeuwen te smachten op een stukje wat op die originele site van jullie kan worden gezet. Ik(als wijze uit het oosten uhum..) zal wel ff proberen om wat leuks te verzinnen over het mij onbekende Limburg.

In mijn al redelijk lange loopbaan (18 jaar) als onderdeel van de aardbol ben ik een sporadische keer in het mooie glooiende landschap van de bierdrinkers van het zuiden geweest. Het was een zonnige dag en we waren van plan om met onze tienertoer naar het mooie Valkenburg te reizen. Je hebt er de mooie mergelgrotten en natuurlijk de beruchtste berg van Nederland bij het wielrenminnend Nederland, de Cauberg. Nou begint bij mij iets te dagen. Hebben jullie dan ook een kutgevoel als je met de fiets uitgaat? Als je in andere dorpen cq. steden moet wezen om te feesten en je moet al die irritante valsplatte heuveltjes over? Ik kan mij goed in denken hoe het moet wezen om met een bezopen kop over de heuvels te slingeren en dan ook nog te maken krijgt met die smalle weggetjes en bossen. Bij ons op de Veluwe heeft menig persoon al moeite met het bereiden van een viaduct van een snelweg. Laatst was er een persoon in mijn vriendenkring die normaliter een kwartier moest fietsen om thuis te komen. Hij ging om half 4 weg en kwam om kwart over 5 aan. Hij bleek dus voor het viaduct in de berm te zijn gedonderd. Hij is daar gaan slapen en is een half uur later wakker geworden. Dat vind ik nou toch eens echt doorzettingsvermogen.
En wat ik nog steeds niet snap is dat jullie zo ongelofelijk feesten bij carnaval. Als ik tijdens carnaval in een grote stad als Zwolle kom waar de zogename Sassendonkers(hahaha, wat origineel) wonen, zijn er maar enkele mensen echt zo gek om voor lul te lopen voor het winkelend publiek. Ik denk eigenlijk dat het aan de beleving ligt. In Zwolle heb je niet het gevoel dat je in een stad bent waar echt allemaal extreme gevallen van alcoholisten rondlopen die ook nog eens kunnen feesten. Het is eerder een stad die vol is van drugs en criminaliteit. Het is overigens goed bekend onder de regionale bezoekers waar de coffeeshop(Binnenhof) zit. Dat is namelijk naast de pinautomaten van de RABO-bank(waar ook Marc Lotz, trots van Valkenburg bij fietst) op de Melkmarkt. Resent is er een DJ opgepakt die naar de VS xtc-pillen smokkelde. Ook is er in de resente geschiedenis een barkeeper uit mijn gemeente doodgeslagen, omdat hij homo was.
Maar dit is eigenlijk allemaal bijzaak. Het zou eigenlijk zeker de bedoeling zijn om gezellige praatjes te maken over het nuttigen van bier en om verhaaltjes te vertellen over je eigen belevenissen onder invloed van bier. Ik ben namelijk al een keer van de trap gelazerd. Ook een geschikte bezigheid tijdens de dronkenschap is het duiken van struikjes in de omgeving van uitgaansgelegenheden of juist helemaal niet daar in de buurt. Dit fenomeen wordt bij ons ook wel struukie duuk'n genoemd. Nu moet je natuurlijk niet denken dat ik een dikke boer ben, want dat ben ik niet. Al zou ik dat ook van jullie denken als ik die onmogelijk te traceren woorden uit jullie dialekt hoor. Ik woon in een mooie plaats(plattelandsgemeenschap) met 12000 inwoners en daar noem je iemand boer als diegene ook echt een boer is. Lijkt me duidelijk. Ik noem jullie toch ook geen Belg omdat jullie een Belgischachtig accent hebben(of is dat nou juist andersom??). Ik ken nog wel een goede grap over belgen en Limburgers, maar die hebben jullie vast wel vaker gehoord. Ik wens jullie daar in Limburg veel succes met jullie geel-zwarten(hoewel ik voor de F.C. uit de hierboven genoemde plaats ben) en veel plezier meet heel veel bier.
P.S. Bier morsen is het domste wat je in de wereld kunt doen!!!!

Groeten Gijs uit Heerde a.k.a. Grolschbuster

Reacties (reageer)