Verbod op eten van naakte vrouwen

Tuesday 24 May 2005 - 3 reacties - reageer

PEKING - De Chinese overheid verbiedt restaurants om nog langer voedsel te serveren op de lichamen van naakte vrouwen. Het departement voor commercie heeft deze praktijk veroordeeld als een schending van de algemene fatsoensregels.

Het verbod moet bedrijven er tevens van weerhouden naaktmodellen te gebruiken om hun producten te promoten, bericht het Chinese persbureau Xinhua.

Chinese media melden in april 2004 al dat een Japans restaurant in Zuidwest-China een boete van 2000 yuan (200 euro) kreeg nadat het 'sushi op het lichaam' had aangeboden.

Het nuttigen van sushi van naakte of bijna naakte vrouwen is populair bij een deel van de Japanse clientèle. De autoriteiten in de Chinese stad Kunming vinden het echter onhygiënisch en een inbreuk op de rechten van de vrouw.

The Beijng Times bericht dat het nieuwe verbod is geïntroduceerd omdat voedsel serveren op vrouwen de moraal van mensen aantast.fftjes mn nieuwe mogelijkheden uitproberen met een leuk berichtje... Geen reisjes naar Peking dus meer voor mij!

Reacties (reageer)