"Schiet hooligans neer"

Monday 6 June 2005 - 3 reacties - reageer

Als het aan de Politie Vakorganisatie Rijnmond ligt mogen voetbalsupporters die geweld gebruiken worden neergeschoten. De organisatie zegt dit in reactie op de lage straffen die zes hooligans kregen opgelegd die betrokken waren bij de rellen rond de wedstrijd Feyenoord - Ajax in april.

Rond de risicowedstrijd raakten ongeveer 50 agenten gewond. Zeven van hen liepen botbreuken op en zijn voorlopig niet in staat om te werken. De zes voetbalsupporters die betrokken waren bij de rellen kregen straffen van vier tot acht maanden cel opgelegd. Omdat een deel van die straf voorwaardelijk is, komen de meesten binnenkort al weer vrij.

De vakorganisatie stelt voor tijdens het schieten zogeheten beanbags te gebruiken. Dat zijn zakjes met balletjes die met een geweer worden afgeschoten. Iemand die wordt geraakt, verliest tijdelijk het bewustzijn.

In navolging van de uitzending van 23 mei besteedt het programma Opsporing Verzocht maandag opnieuw aandacht aan de ongeregeldheden. Er zullen 24 nieuwe foto's worden getoond van verdachten die bij de rellen betrokken waren. 26 verdachten zijn inmiddels ge´dentificeerd.

Reacties (reageer)