Negen maanden cel geŽist voor aansteken haar van juf

Friday 17 June 2005 - 3 reacties - reageer

DORDRECHT - De 14-jarige Dordtse scholiere L.B. heeft donderdag achter de gesloten deuren van de kinderstrafkamer van de rechtbank in Dordrecht negen maanden jeugddetentie waarvan zes maanden voorwaardelijk horen eisen.

Zij zou een klasgenootje eind maart hebben geholpen om het haar van een lerares in brand te steken. Het Openbaar Ministerie heeft het meisje medeplichtigheid aan brandstichting met letsel als gevolg ten laste gelegd.

B. gaf in de klas de aansteker aan hoofdverdachte J.H.(14) waarmee deze het haar van hun lerares (56) op het Dordtse Stedelijk Dalton Lyceum aanstak. H. staat vrijdag terecht omdat haar raadsman donderdag was verhinderd.

Schroeiplekken

De raadsman van B. vroeg woensdag om vrijspraak voor zijn jonge cliŽnte. Zij zou nooit hebben bevroed dat haar klasgenoot het haar van de lerares ťcht zou aansteken. De meisjes waren boos omdat zij het klaslokaal even wilden verlaten tijdens een studieles, maar dat niet mochten van de juf. De lerares liep schroeiplekken aan haar kapsel op.

De meisjes die niet meer op het Stedelijk Dalton zitten, waren al eerder uit voorlopige hechtenis ontslagen, maar als de rechtbank de donderdag geformuleerde eis volgt, zou B. weer terug naar de cel moeten.

Recht

Haar raadsman mr. M. Dill noemde de eis van het OM 'belachelijk'. Hij zegt dat B. het op haar nieuwe school 'uitstekend' doet: ze zou volgens een mentor overgaan naar de derde klas. "Zelfs als de rechtbank wel tot een veroordeling komt, doet deze straf geen enkel recht aan de omstandigheden van het geval", aldus de raadsman.

Reacties (reageer)