Nep-scouts dwingen tieners naakt te poseren voor webcam

Monday 20 June 2005 - 6 reacties - reageer

AMSTERDAM - Veertig procent van de tienermeisjes met onlineprofielen wordt weleens benaderd door modellenbureaus. Dat blijkt uit onderzoek van Planet Internet in samenwerking met Sugababes.nl. Onder de modellenbureaus zouden zogeheten nep-modellenscouts actief zijn, die via profielsites als Sugababes en CU2.nl tieners benaderen. De tieners worden door nep-scouts via MSN met listige vragen gedwongen zich uit te kleden voor de webcam. De beelden worden vastgelegd.

Planet Internet wist de hand te leggen op meerdere MSN-chatgesprekken. In een van de logs maakt een persoon onder de naam Patricia de Jong van modellenbureau Boss tienermeisje Suzie warm voor het modellenvak. Met vragen als 'Laat je buikje even zien', 'Ik wil je borsten zien, je BH mag je aanhouden' en 'Je bent redelijk preuts voor een model' wordt stapsgewijs het tienermeisje gedwongen naakt te poseren voor de webcam.

Sugababes heeft sinds een aantal dagen een enquête op haar site geplaatst met de vraag wie weleens benaderd is door fotografen en/of modellenbureaus.

Reacties (reageer)