Terrorisme in Heerlen???!

Friday 11 November 2005 - 3 reacties - reageer
Verwarde man zorgt voor commotie in Heerlen

Een 18-jarige man heeft gisteravond voor veel opschudding gezorgd in de binnenstad van Heerlen.

Eerst dreigde hij zichzelf op te blazen in de hal van het gemeentehuis. Vervolgens liep hij naar het Pancratiusplein, waar hij een stuk vuurwerk afstak. Meteen daarna ging hij roerloos op straat liggen. Omdat in eerste instantie niet duidelijk was wat de Heerlenaar precies had aangestoken, werd rekening gehouden met een bom. De politie hield het massaal toegestroomde publiek daarom op afstand, wat veel moeite kostte. Na onderzoek door een explosieven-specialist bleek de man niets gevaarlijks bij zich te hebben. Hij was ook niet gewond. De Heerlenaar is aangehouden. Volgens de politie was hij zwaar in de war.

Onderzoek naar motief verwarde man in Heerlen

De politie Limburg Zuid begint een uitgebreid onderzoek naar de achtergrond van de 18-jarige man die gisteren dreigde zichzelf op te blazen in Heerlen.

Uit het verhoor is gebleken dat hij sympathie koestert voor Samir A., die verdacht wordt van moslim-terrorisme. De politie maakt nu een omgevings-scan van de Heerlenaar van Turkse komaf. Er wordt gekeken met wie hij omgaat en wat hij doet. Ook wordt bij de veiligheidsdienst AIVD ge´nformeerd of zijn naam er bekend is. De man dreigde een bom te laten ontploffen in de hal van het gemeentehuis. Later liet hij een stuk vuurwerk exploderen op het Pancratiusplein. Mensen die zich door hem bedreigd hebben gevoeld, hebben aangifte tegen hem gedaan. De man wordt vandaag voorgeleid.Reacties (reageer)