AS Adema - SOE: 149-0

Friday 1 November 2002 - 5 reacties - reageer
quote:
AS Adema, de kampioen van Madagascar, heeft tijdens een competitieduel met Stade Olympique l'Emyrne (SOE) voor een opmerkelijke wereldrecord gezorgd: de ploeg won met maar liefst 149-0. Nog opmerkelijker was de tot standkoming van de goals: de treffers waren allemaal eigen doelpunten van de spelers van SOE.

De opmerkelijk actie van de spelers van SOE - de voormalige kampioen van het eiland - was te danken aan hun trainer Ratsimandresy Ratsarazaka. Nadat deze zich aan het begin van de wedstrijd zo boos had gemaakt over een arbitrale beslissing, gaf hij zijn ploeg de opdracht om zo vaak mogelijk in eigen doel te schieten. Zijn spelers volgden het bevel braaf op: maar liefst 149 keer.

Onmiddellijk na iedere treffer werd er afgetrapt, waarna de bal in razendsnel tempo naar het eigen doel werd geschoten. De spelers van tegenstander AS Adema sloeg de opmerkelijke actie lachend gade. Niet alleen het totaal van 149 eigen treffers in een wedstrijd is een wereldrecord; volgens Radio Madagascar betekent ook een uitslag van 149-0 in een wedstrijd uit de hoogste divisie een mondiale mijlpaal.

Reacties (reageer)